• beatrix-fa-van-der-kluit-de-groot
  Hans is een uitstekende beleidsondersteuner voor bestuurders. Hij kan zich goed inleven in bestuurlijke verhoudingen, vooral ook omdat hij zelf over bestuurlijke ervaring en talent beschikt. Hij is uitermate gedreven en creatief als het gaat om het vinden van praktische oplossingen en gaat vol energie af op zijn doel. Hij is naast een teamplayer die anderen tot hun recht laat komen, ook als dat nodig is, degene die de regie in handen neemt. Ik vind het plezierig om met hem te werken.
  Beatrix F.A. van der Kluit-de Groot
  Voormalig burgmeester Nederlek
 • coen-derickx
  Hans is een resultaatgerichte coördinator, die op zijn eigen wijze de verbinding tot stand brengt tussen de verschillende actoren. Vanuit de stakeholderbenadering organiseert hij draagvlak. Zijn interesse gaat sterk in de richting van multidisciplinaire vraagstukken. Onder lastige omstandigheden binnen de regio Midden Holland is het hem gelukt de inhoudelijke agenda voor zijn programma op te stellen.
  Coen Derickx
  Senior adviseur strategie en innovatie at BMC Groep
 • placeholder-foto
  Woningbouwstichting Samenwerking heeft in 2016 opdracht vergeven aan het bureau Winds of Change voor het schrijven van een " Strategische Visie" voor de jaren 2017-2020. Wij hebben tijdens meerdere gesprekken met de heer Van der Vaart hem leren kennen als een deskundig, betrouwbaar en plezierige partner om mee samen te werken. Op 13 december 2016 is genoemde visie in de vergadering van de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht naar volle tevredenheid vastgesteld en goedgekeurd. Mochten wij in de toekomst genoodzaakt zijn gebruik te maken van een extern bureau, dan zullen wij weer graag gebruik maken van zijn expertise.
  G. Schenk
  Secretaris namens het bestuur van Woningbouwstichting "Samenwerking"
 • jan-brinkman
  Hans werkt van buiten naar binnen: hij analyseert wat buiten nodig is en brengt vervolgens verbindingen aan die van binnen tot de juiste bewegingen leiden. Zijn stijl is plezierig: onderzoekend van aard, nieuwsgierig, optimistisch, relativerend maar wel koersvast. Hij heeft een passie voor het publieke domein en zoekt steeds naar wegen en middelen om de noodzakelijke vernieuwingen gestalte te geven.
  Jan Brinkman
  Regiemanager Stadsontwikkeling Schiedam; Loopbaanconsulent Van Ede & partners
 • joop-koppenjan
  I've supervised Hans during the final and most challenging stage of his study: when he was writing his thesis. I appreciated the professional expertise. I liked his curiousity: he was fascinated by theory and scientic methodology. And he was strong in implementing his ideas.
  Joop Koppenjan
  Professor of Public Administration
 • loes-bakker
  Hans v/d Vaart is enthousiast met zijn werk/klus bezig, kan met lastige bestuurlijk-ambtelijke processen omgaan, levert tijdig, is flexibel en laat zich niet snel uit het veld slaan door onverwachte wensen of wijzigingen.
  Loes Bakker
  Secretaris/directeur a.i. samenwerkingsorgaan Holland Rijnland
 • pieter-van-keulen
  Hans is een gepassioneerde man. Heeft veel mogelijkheden. Op bestuurlijk vlak zijn sporen verdiend. Pro actief en betrouwbaar.
  Pieter Van Keulen
  Voormalig algemeen directeur PCPO, senior organisatie adviseur at Pro Management en CvB van Stg Future Financials
 • remco-derksen
  In de tijd bij De Verkeersonderneming heb ik Hans leren kennen als een ondernemende collega, die niet bang is om erop uit te gaan. Hans weet van aanpakken en is op z'n best als hij de verbinding tussen overheid en maatschappij kan opzoeken en leggen. Zeker daar waar het gaat om het zoeken naar slimme en creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, zoals bereikbaarheid. Optredens voor groepen en voor camera gaan Hans zeer goed af.
  Remco Derksen
  Principal and co-owner at RebelGroup Executives
 • Ruud Groen, voorzitter

  Hans heeft ons bestuur op creatieve wijze meegenomen in de ontwikkelingen op het gebied van wonen & zorg. Hij deed dit op een aansprekende en beeldende manier, en slaagde erin de soms abstracte vraagstukken concreet voor ons te vertalen. Naast inhoudelijke vraagstukken hield hij ons als bestuur ook een spiegel hoe wij onze kwaliteiten het beste kunnen inzetten. Het resultaat is naar tevredenheid: een meerjarig strategisch koersdocument met een praktische agenda en jaarplanning, waar wij als bestuur van de STEB een stevig koers mee kunnen varen. 

  Ruud Groen, voorzitter
  Stichting tot Exploitatie Bejaardenflats Lekkerkerk (STEB)
 • yolanda-ledoux
  Hans heeft mij in de opstartfase goed geholpen bij het nadenken over en vormgeven van de economische agenda voor samenwerkende gemeenten in het Groene Hart (AGW-Groene Hart). Hij heeft ervaring met het opzetten van programma's waarbij hij de politiek-strategische dimensie goed in het vizier houdt. Andere kwaliteiten van Hans: gedrevenheid, integriteit en zijn pro-actieve houding.
  Yolanda Ledoux
  Strategisch ontwikkelaar & programma manager Groene Hart Werkt!, gemeente Alphen ad Rijn